Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nolbybacken har smygpremiär i helgen

– Vintern är bäst. Vi har längtat länge efter att backarna ska öppna.

Det säger slalomsystrarna Victoria och Emilia Axelsson från Sundsvall

I helgen är det smygpremiär i Nolbybacken och många passade under lördagen på att kasta sig ut i backarna. Kön till kassan för att köpa liftkort ringlade sig lång och i backarna var det nöjda, rödkindade åkare som susade utför.

– Vintern är här och vi har sålt en hel del årskort i dag, säger Inger Nordqvist, söm är ungdomstränaren och styrelseledamot i Nolby Alpina.

Hon berättar att det är ett fantastiskt ideellt arbete och stort engagemang som lett till att föreningen kunnat öppna backarna redan den här helgen.

– Kylan har gjort sitt också. Vi har kunnat köra snökanonerna i treskift och sprutat dygnet runt. Förra året öppnade vi dagen före julafton, men att kunna åka redan nu är jättebra. Allt eftersom folk åker nu kommer snön att packas ihop och det blir bättre underlag.

Systrarna Axelsson tränar och tävlar för Nolby Alpina.

– Nolbybacken är vår hemmabacke och den är bra, sedan har de bra ledare och kamratskap här också, säger de.

Victorias bästa tips för den som fryser under åkningen är att gå inomhus och drick lite varm choklad, lillasyster Emilia tipsar den som får kalla fötter att knäppa upp pjäxorna en stund.

Anton Johansson från Skottsund var med och premiäråkte i går.

– Det är lite isigt längst upp, men inte så farligt, var hans samlade betyg.

Fyraårige Klas Hägglund åkte tillsammans med pappa Gustaf i går och enligt pappan gick det jättebra för Klas som började åka redan som treåring.

Även söndag håller backen öppet några timmar för den sugne. Liftarna startar klockan 11.

Andra backar
Sidsjöbacken öppnar mellan den 18 och 20 december, Skönviksbacken siktar på den 14 december och Södra berget dagen efter. Getberget öppnar upp för allmänheten på juldagen som vanligt, medan Hassela kör igång på lördag, den 15 december.