Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nolbys "Emil i Lönneberga" har somnat in – minnesord över Lars-Eric Högman

Lars-Eric Högman från Sundsvall har avlidit i en ålder av 64 år.

Lars-Eric Högman – en älskad make, pappa, bror, svärfar, morfar, farfar, svåger och vän – har efter en lång tids sjukdom stilla somnat in omgiven av sina närmaste. Lars-Eric blev 64 år.

Iklädd skjorta och kavaj med objektsbeskrivningar under armen under en husvisning, eller med snickarbyxor och keps bärande på en överfull verktygslåda – så har i princip alla vars vägar korsats med Lars Eric Högmans sett honom.

– 28 landskamper!

Det var svaret på frågan hur han kunde så mycket om att flytta väggar, sätta kök och tapetsera. Lars-Eric syftade så klart på att erfarenhet och övning ger färdighet oavsett om det handlar om fotboll eller någonting annat.

Lars-Eric Högman föddes en sommardag i augusti 1955. Han växte upp i Nolby tillsammans med mamma Anna-Greta, pappa Sture och storebror Hans.

I samband med skolstarten 1962 blev han vän med Peter – en vän han behöll livet ut. Peter och Lars-Eric gjorde sig kända för att hitta på olika hyss och blev något av Nolbys svar på Emil i Lönneberga.

När det var dags att välja inriktning efter grundskolan föll valet på snickare – ett val som präglade honom livet ut, trots att karriärvalen längre fram blev andra.

Efter värnplikten som ridande högvakt på K1 i Stockholm flyttade Lars-Eric hemifrån och träffade så småningom Kerstin (född Norman). De gifte sig och fick barnen Anna och Per-Eric tillsammans. Ett par år senare valde paret att gå skilda vägar och 1983 träffade Lars-Eric sitt livs kärlek Karin (född Söderström).

När de blivit ett par gick allt snabbt. De flyttade efter bara några månader ihop. 1985 föddes dottern Sandra och de gifte sig samma år. Tre år senare kom sonen Jonas till världen och 1991 bytte de lägenhetslivet mot radhuset på Skönsmogatan.

Eftersom Lars-Eric Högman har haft svårt att bara göra en sak i taget utbildade han sig till fastighetsmäklare samtidigt som familjen var ung. Han började på Sparbankens Fastighetsbyrå och avancerade snart till kontorschef och därefter till franchisetagare. 2013 sålde han verksamheten och startade egen byrå.

Hösten 2017 blev en mörk period för Lars-Eric och hans närmaste när långt framskriden cancer upptäcktes. Trots det tunga beskedet valde Lars-Eric att se det ljusa i tillvaron och umgicks mycket med barn och barnbarn. Att se Paris var hans sista önskan och i september 2019, bara sju veckor innan han gick bort, fick han uppleva Eiffeltornet, franska baguetter och viner.

Den 7 november 2019 fick himlen en ny ängel – en ängel som kommer att snickra på pärleporten och alltid se till att den är i toppskick.

Familjen genom dottern Sandra Högman