Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsbrand drog fram norr om Bergsjö – två hektar beräknas ha brunnit

En skogsbrand har brutit ut utanför Fiskvik, norr om Bergsjö. Enligt räddningstjänsten rör det sig om en brandfront som är omkring 300 meter bred, och drönare har kallats in för att brandkåren ska kunna få en överblick av situationen.

Annons

Larmet om branden inkom vid 14.30 på måndagen. Enligt de första uppgifterna brann det med öppna lågor på ett hygge. Det var under en tid oklart hur stort område som omfattades av branden.

– Vad vi vet nu är i alla fall att det rör sig om en brand som är omkring 300 meter bred. Men vi har tagit hit drönare för att kunna fä en bättre överblick av brandområdet, säger Mats Åberg på räddningstjänsten.

Ett större antal styrkor från räddningstjänsten kallades ut till platsen för att bekämpa eldsvådan och även polisen larmades initialt om branden, men efter samtal med räddningstjänsten gjordes en bedömning om att inte skicka någon patrull.

Enligt Mats Åberg ska det inte ha skadats några personer i samband med skogsbranden och några byggnader ska heller inte hotas av lågorna.

För att kunna vara beredda ifall branden sprider sig utom kontroll har räddningstjänsten förvarnat försvarsmakten om att eventuellt kalla in helikopter.

[+] Uppdatering: Skogsmaskin trolig orsak till branden i Fiskvik: "Brinner fortfarande mitt i området"

Vid 19-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll.

- Jag gissar på att det är omkring två hektar som brunnit och det ligger några stugor längre bort, men de var aldrig riktigt hotade, sa Martin Eriksson.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons