Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa i Jättendal totalförstörd i kraftig brand – en person saknas

En förbipasserande upptäckte en brinnande villa i Jättendal under natten till lördagen.
Villan gick inte att rädda och räddningstjänsten misstänker att en person kan ha brunnit inne.

Annons

Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 01.06 under natten till lördagen. Räddningstjänst, ambulans och polisen larmades ut den brinnande villan på Bergsjövägen i Jättendal.

Det var en förbipasserande som upptäckte branden och slog larm.

– Det var övertänt när vi kom fram, vi gjorde ett försök att släcka branden i ett tidigt skede och påbörjade rökdykning men tvingades backa ut igen då det blev för varmt, säger Pär Mossnelid, insatsledare vid räddningstjänsten.

Mannen som bor i huset saknades under natten och polisen hade ännu inte lyckats få kontakt med honom vid 05-tiden på lördagsmorgonen.

– Det saknas en person som man inte har fått tag på, man misstänker att han kan vara kvar i huset, men man vet inte, säger Pär Mossnelid.

Räddningstjänsten tvingades ta beslutet att låta huset brinna ned och riktade istället in sig på att förhindra spridning.

– Det brinner rejält men just nu föreligger ingen spridningsrisk, vi låter det brinna ned kontrollerat, säger Pär Mossnelid.

Vad som har orsakat branden är ännu oklart. Huset kommer att spärras av för en teknisk undersökning när branden är släckt.

Mer läsning