Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nordkorea sköt ny raket över Japan i natt – FN håller krismöte

Provokationerna från Nordkorea fortsätter. I natt avfyrade landet ännu en robot över norra delarna av Japan – FN:s säkerhetsråd är inkallat till ett krismöte. Det skriver Aftonbladet.

Nattens robot sköts upp från Pyongyangs internationella flygplats och flög enligt sydkoreanska militära källor 370 mil, vilket är längre än de tidigare. Den färdades över Japans nordligaste ö, Hokkaido, för att sedan landa i havet.

Medan roboten ännu färdades mot sitt mål svarade den sydkoreanska regimen med att skjuta upp två egna missiler – den ena träffade sitt mål medan den andra landade i vattnet i närheten av uppskjutningsplatsen. FN:s säkerhetsråd är inkallat till ett extramöte i kväll för att försöka lösa den prekära situationen, skriver Aftonbladet.

I onsdags hotade Nordkorea med att "sänka Japan" och förvandla USA till "aska och mörker". Detta efter att nya FN-resolutioner mot landet antagits av säkerhetsrådet. Sanktionerna innefattade bland annat totalt exportförbud för textilier och begränsning av oljeimport.