Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norge tar åt sig äran efter Kallas superlopp: "De gjorde att hon kom till toppnivån"

Charlotte Kalla gjorde ett superlopp i den avslutande jaktstarten i Ruka och knäckte Marit Björgen.
Men enligt norska Dagbladets krönikör Esten O Sæther borde den svenska stjärnan tacka sina norska rivaler för succén.
"Det var Björgen och Johaug som gjorde att hon kom till toppnivån", skriver han.

En urstark Charlotte Kalla satte högsta fart direkt i söndagens jaktstart. Tillsammans med rivalen Marit Björgen skaffade hon ett avstånd ner till Stina Nilsson och de övriga i klungan, och efter halva loppet stod det klart att det skulle bli en kamp mellan de två stjärnorna.

Kalla var starkast i den andra halvan av loppet och flög fram de sista två kilometerna. I en mäktig uppvisning gick svenskan i mål cirka tio sekunder före Björgen.

Men nu tar Norge åt sig äran för Kallas superlopp.

Dagbladets krönikör Esten O Sæther menar nämligen att det är Norges förtjänst att svenskan har tagit sig till den nivån hon är på i dag.

"Det var ju Marit Björgen och Therese Johaug som för några år sen bjöd in Charlotte Kalla till att träna med dem för att hon skulle klara att komma tillbaka till toppnivån", skriver Sæther och fortsätter:

"Det har hon definitivt lyckats med. Samtidigt har svenskarnas norske tränare Ole Morten Iversen använt våra träningskunskaper till att lyfta det svenska landslaget, medan Charlotte Kalla har gått sin egen väg med hjälp av sin personliga tränare", fortsätter han.

MER LÄSNING

Charlotte Kallas superlopp – knäckte Marit Björgen i jaktstarten

► (+) Svanebo efter Kallas grillning mot Björgen: "En riktig kross"

► (+) Björgen överraskad av Kallas kross: "Trodde jag hade mer kontroll"

► (+) Efterlängtad världscupseger för Kalla – planen knäckte Björgen: "Kände att jag kunde spara på energin"