Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norra berget inför nyårsfirandet: "Vill vädja till alla att respektera fyrverkeriförbudet"

I Norra bergets naturreservat är det fyrverkeriförbud. Nu vill Norra bergets friluftsmuseum påminna nyårsfirare om att respektera förbudet.

Norra bergets friluftsmuseum ingår i Norra stadsbergets naturreservat och omfattas av reservatets föreskrifter. I dessa står det bland annat att det inte är tillåtet med aktiviteter som är störande för djur- och växlivet eller som ger skador på marken.

I ett pressmeddelande under onsdagen vill de påminna om att fyrverkerier är en sådan störande aktivitet och att detta inte är tillåtet på Norra berget där det bor djur året runt som som getter, får, kaniner och höns.

– Djuren upplever obehag och rädsla och det finns stor risk för skador om det blir oroligt i djurhusen. Vi vill vädja till alla att respektera fyrverkeriförbudet och visa våra djur hänsyn, säger Camilla Johansson, museibonde på Norra berget i pressmeddelandet.

MER INFÖR NYÅR FÖR PLUS-KUNDER:

Det gäller för nyårsfyrverkerier i våra kommuner – tio råd för ett säkrare firande

Marcus från "Hela Sverige bakar" tipsar om bästa desserten till nyår – en italiensk klassiker på ren norrländska

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Stor guide till hemvändarfesterna – här är krogarna som har öppet över jul och nyår i Medelpad