Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrland, en bra bit av Sverige – vi tillför nytta för alla i Sverige

Norrlandsförbundets verksamhet präglas av positiva insatser som ger långsiktig nytta och tydliga resultat för människor, verksamheter och organisationer i Norrland. Förbundet ska i samverkan med andra aktörer skapa goda relationer med de som påverkar eller berörs av Norrlands utveckling och norrländska villkor.

Denna beskrivning är en del i förbundets verksamhetsidé. Vi arbetar därför med ett antal viktiga frågor genom opinionsbildning, påverkan och medverkan i olika arrangemang. Frågorna gäller främst infrastruktur, kommersiell och offentlig service, kompetens- och arbetskraftsförsörjning, kapitalförsörjning och lokal och regional utveckling.

Läs även: Välfärdsutmaning i Västernorrland

Klimatomställningen, innovationer, infrastruktur och landsbygdsutveckling var teman för Norrlandsförbundets deltagande i Almedalsveckan. I mycket av det finns det norrländska perspektivet. Nyindustrialiseringen i norra Sverige och det innovativa på många områden tydliggör Norrlands fördelar. Det gäller att upptäcka och nyttja det för hela landets skull.

Norrland har de stora avståndens förutsättningar att hantera. I alla sammanhang där vi verkar och lägger förslag agerar vi utifrån detta faktum.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Norrland, en bra bit av Sverige. Smaka på det begreppet, betona orden i det lite olika. Det handlar om att det är en bra bit, en del av landet som är bra att leva och verka i, att besöka och återvända till. Men, det är också en bra bit av vårt land storleksmässigt. De goda förutsättningarna, tillgångarna som finns är bra för hela landet, ger välstånd och tillväxt för hela landet. Vi tillför det bra som nytta för alla i Sverige. Det är en nytta som kommer från den del av landet som har de långa avståndens förutsättningar. Det måste hela landet förstå.

Läs även: Hur används länets skattepengar?

Vi ska se till att öka kunskapen om människors, företagens och olika verksamheters förutsättningar i Norrland, en bra bit av Sverige. Det handlar om att ta hela landet i bruk, att nyttja alla goda förutsättningar för utveckling.

Kenneth Nilshem

Förbundsordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel