Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge IF-tränaren kritisk efter förlusten borta mot Söderhamn: "Aldrig sett något liknande"

/
  • David Kuba-Kuba var Ånges bästa spelare i förlustmatchen mot Söderhamn.
  • Tränaren Suat Sari var mycket kritisk mot domaren efter matchen.

Två straffar emot sig och en man mindre i 45 minuter var mer än Ånge klarade av.
Efter förlusten var tränaren Suat Sari kritisk mot domaren.
– Galet, jag har aldrig sett något liknande, säger han.

Annons

Ånge ligger i botten av tabellen med en vinst på sex matcher.

Men det märktes inte när domaren blåste igång spelet mot Söderhamn på Helsingehus Arena. Bortalaget tog tag i spelet direkt och efter bara nio minuter kom ledningsmålet. 1-0 av Selwan Aliaberi efter en hörna. 20 minuter senare var det nära att bli 2-0, men ribban satte stopp den gången.

Ånge fortsatte att dominera, men de fem sista minuterna av första halvlek blev en mardröm. Efter en handssituation i 41:a minuten tilldömdes hemmalaget straff. Söderhamns Nermin Celjo placerade in bollen och det var utjämnat till 1-1.

Men det var inte över där.

På tilläggstid fick hemmalaget ytterligare en straff efter gruff i straffområdet, och i samma situation blev Ånges Taylor Roles utvisad. Även denna gång tog Celjo hand om bollen, och sköt in den till vänster om målvakten.

– Jag är i chock. Att domare på sådan nivå får döma den här divisionen. Det är under all kritik, jag förstår inte, säger Suat Sari och fortsätter:

– Grabbarna kämpar och försöker göra det bästa de kan. Vi gör 1-0 tidigt och har matchen. De har ingenting. men sen fick de två billiga straffar och vi får börja andra med 10 män.

Hur mycket påverkade utvisningen er?

– Det är alltid jobbigt att spela tio man. Vi försöker spela även då och har vi många chanser att göra 2-2. Hade vi varit elva mot elva i andra halvlek hade vi vunnit den med fem, sex mål. Spelarna har inställningen att de vill vinna, men ibland händer sådant här, säger Sari.

Även David Kuba-Kuba var besviken efter förlusten.

– Jag tycker domaren förstör matchen, men man kan inte göra mycket åt saken. Vi borde ha tagit tre poäng. Vi var bättre, men vi tog inte våra chanser, säger han.

Hur ska ni göra för att vända den negativa trenden?

– Fortsätta som vi gör. Jag tycker vi spelar bra, så det är bara att kämpa vidare. Jag tror att vi kommer ta tre poäng i nästa match, säger Kuba-Kuba.

Matchfakta: Söderhamn - Ånge 3-1 (2-1)

Målen: 0-1 (9) Selwan Aliaberi, 1-1 (41) Nermin Celjo, straff, 2-1 (46) Nermin Celjo, straff, 3-1 (88) Tomas Rehnman.

Publik: 215

Domare: Arian Chalak

Mer läsning

Annons