Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Timrå fortsätter att imponera – amerikanskorna stod för målen i ny seger

Det fortsätter att gå bra för Timrås damlag. Då det blev ytterligare en seger för hemmalagets del. Åkullsjön fick se sig besegrade med 3–0, och målen gjordes av Timrås amerikanskor. "Det är en bra början på hösten", säger tränaren Kent Gustafsson.

Annons

Timrås amerikanska Anna Evans stod för två av tre mål.

Timrå har haft en bra vårsäsong och har börjat bra inför hösten och under lördagen ställdes de mot Åkullsjön på Timrå IP. Efter bara 10 minuter in i matchen gjorde amerikanskan Anna Evans hemmalagets första mål.

– Dem började bäst från början men efter vi hade gjort det första målet tog vi över desto längre matchen gick, säger Kent Gustafsson.

I andra halvlek, i den 47:e spelminuten gjorde amerikanskan Maya Pitts Timrås andra mål. Bara fyra minuter senare fick Timrå straff och Anna Evans kunde utöka ledningen till 3–0. Bortalaget lyckades inte få in något mål, Timrå höll ledningen och tog hem matchen med 3–0.

– I andra halvlek hade vi en hel del chanser, efter att vi hade gjort vårt andra mål kändes det ganska lugnt. Men dem är ganska svårspelade fysiskt och duktiga på fasta situationer. Vi försökte att spela vårt spel och inte dra på oss onödiga situationer, vi löste det bra, säger han.

Timrå ligger nu fyra i tabellen och har en stark trupp med ett flertal spelare.

– Vi har en bra bredd, vårt mål är att hålla oss kvar och det känns som vi lyckats ganska bra med det. Nu handlar det om rutin och få flera av spelarna att känna på hur det är att spela i serien.

Är det någon spelare som du vill berömma extra?

– Alla gör en väldigt bra match. Vilma Josefsson blev matchenslirare, hon har varit bra hela säsongen och har utvecklats enormt. Hon gör ett jättejobb, säger Kent Gustafsson.

IFK Timrå – IFK Åkullsjön 3–0 (1–0)

Målen: 1–0 (10) Anna Evans, 2–0 (47) Maya Pitts, 3–0 (51) Anna Evans

Domare: Jan Boström

Mer läsning

Annons