Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Timrå klar för DM-finalen – har chansen att möta Giffarna: "Det är mer ovanligt"

IFK Timrå lyckades vinna DM-semifinalen mot Ånge, vilket innebär att de är klara för finalen som avgörs i slutet av augusti. Då kan de ställas mot Giffarna "Det vore roligt", säger tränaren Pontus Melander.

Annons

Under tisdagen gjorde IFK Timrå och Ånge upp om en plats i DM-finalen. Första halvleken blev mållös. Men i den andra halvleken gjorde Timrå matchens första mål genom Oscar Fors. Drygt tio minuter senare kvitterade Ånge till 1–1. Men Timrå kunde ta ledningen med 2–1, vilket också blev slutresultatet.

– Det känns jättebra, vi hade väldigt mycket boll och skapade väldigt många lägen. Vi visade att vi var det bättre laget, säger Pontus Melander.

I fjol när de mötte Ånge i kvartfinalen, förlorade dem men denna gång var det var IFK Timrå som tog det längsta strået.

– Vi var det bättre laget, förra året när vi tillhörde division lll prioriterade vi inte DM lika hårt. Nu har vi inte en lika stor chans i serien, men vi vill såklart vinna alla matcher och när det är derby vill man verkligen vinna, säger han.

IFK Timrå kommer antingen att ställas mot Kuben eller GIF Sundsvall i finalen. Men att möta Giffarna vore något extra säger Pontus Melander.

– Det vore roligare och tuffare det är mer ovanligt att man möter Giffarna. Många av spelarna från A-laget brukar också vara med, säger Pontus Melander.

Den 30:e augusti avgörs finalen. Timrå ställs då mot Kuben eller GIF Sundsvall som gör upp om en finalplats på tisdag.

IFK Timrå–Ånge IF 2–1 (0–0)

Målen: 1-0 (53) Oscars Fors, 1–1 (62) Remone Gordon, 2–1 (71) Per-Philip Lundqvist

Domare: Sebastian Nilsson

Publik: 85

Mer läsning

Annons