Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Timrås nya amerikanska gjorde debut i första matchen efter säsongsuppehållet: "Det var en strid"

Första matchen för IFK Timrå efter uppehållet slutade oavgjort. Bupe Olufunmilola Okeowo stod för lagets två mål. Med i matchen fanns amerikanskan Maya Pitts som gjorde sin första match i Timråtröjan. "Det var en strid fram och tillbaka", säger hon.

Annons

Maya Pitts är den fjärde amerikanskan i truppen. Under tisdagskvällen gjorde hon sin debutmatch för IFK Timrå.

Under tisdagskvällen var det dags för IFK Timrå att spela sin första match efter säsongsuppehållet. Matchen spelades mot Själevads IK. Redan efter två minuter gjorde amerikanskan Bupe Okeowo sitt första mål i matchen. Men efter 33 minuter kunde bortalaget kvittera till 1–1.

– Vi spelar riktigt bra och skapade oerhört mycket chanser, säger tränaren Kent Gustafsson.

Med i matchen fanns IFK Timrås senaste tillskott, amerikanskan Maya Pitts som spelade sin första match i laget.

– Det är annorlunda att spela här, det tar tid att komma in i spelet. Men det känns som att jag har kommit in rätt så fort. Stilen är annorlunda, det tar tid att komma in i ett nytt lag. Jag tycker att jag gjorde det bra men jag måste öva på att skjuta, säger Maya Pitts.

I andra halvlek gjorde Bupe Okeowo sitt andra mål för Timrå, men det räckte inte. I slutet av matchen kunde bortalaget reducera till 2-2.

– Det känns jäkligt surt att tappa poäng, Själevad har inte ett skott på mål i första halvlek. De får ett inlägg på övertid i slutet av matchen, säger Kent Gustafsson.

Bupe Olufunmilola Okeowo och Maya Pitts

Bupe Okeowo stod alltså för Timrås två mål och hon tycker att laget startade starkt.

– Vi hade många chanser, sen föll vi tillbaka och tillät dem att göra mål. Andra halvlek spelade vi bättre, det var bara otur mot slutet när dem kunde reducera. I dag var det en jämn match, säger Bupe Olufunmilola Okeowo.

Vad säger du om Maya Pitts insats?

– Hon får helt klart godkänt, hon fick en del lägen och rörde sig bra. Desto mer hon kommer in i spelet desto bättre kommer hon att bli, säger Kent Gustafsson.

Matchen:

IFK Timrå – Själevads IK 2–2 (1–1)

Målen: 1-0 Bupe Olufunmilola Okeowo (2), 1-1 Ida Sjöström (33), 2-1 Bupe Olufunmilola Okeowo (77), 2-2 Hanna Strandberg (94)

Domare: Abdisadiq Muse Farah

Mer läsning

Annons