Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jumbon Ånge har vaknat – två säkra straffar av Aksoy avgjorde

/
  • Osman Aksoy (längst till höger) gjorde två mål från elvameterspunkten när Ånge tog den nödvändiga trepoängaren borta mot IFK Timrå via 4–2.

Det tog fyra månader att bryta den segerlösa sviten i Division 2 Norrland för Ånge IF. Nu har man plötsligt en segerrad.
Borta mot IFK Timrå kom andra raka.
– Vi har haft på känn att det skulle vända, säger tvåmålsskytten Osman Aksoy efter bortasegern 4–2.

Annons

Tabellfyran IFK Timrå vann mötet lagen emellan för en dryg vecka sedan då en DM-final mot GIF Sundsvall låg i potten.

När det var seriepoäng som stod på spel var uppenbarligen inte hemmaspelarna lika intresserade.

– Nej, i dag är det väldigt få som får godkänt. Vi var liksom aldrig påskruvade. Vi börjar svagt, kommer i underläge och sedan drar vi ju på oss två solklara straffar som sänker oss när vi fått till en kvittering, summerar IFK Timrås besvikne tränare Pontus Melander.

I Ånge IF var det desto muntrare efter slutsignalen.

Att laget kunde följa upp 3–1-vinsten hemma mot Friska Viljor med att vinna 4–2 borta mot IFK Timrå stärker förstås självförtroendet hos jumbolaget i jakten på nytt kontrakt i Division 2 Norrland.

Efter ett inledande självmål till 0–1 kom IFK Timrås kvittering inte helt ologiskt av löpvillige Oliver Widahl efter drygt 20 minuters spel.

Widahl var sedan nära att utöka till 2–1 i den 29:e minuten, men avslutet landade i nätet i burgaveln bredvid Ånge-keepern Charlie Hornby.

Ånges tremålsskytt senast – Remone Gordon – var inte speciellt delaktig i lagets spel, men han visade sin offensiva spets i straffområdet vid två tillfällen före paus.

Båda gångerna ansåg sig hemmaspelarna nödgade att fälla honom. Först backen Fredrik Ljuslinder, därefter målvakten Johan Sjöberg.

– Remone var sugen att lägga straffarna själv, men det brukar inte vara så lyckat att den som fälls lägger dem själv. Jag anmälde mitt intresse till Edib (spelande tränaren Kurtovic) som straffskytt för tre veckor sedan – och nu fick Ni se varför, ler tvåmålskytten från straffpunkten, Osman Aksoy.

Aksoy´s två mål för en 3–1-ledning drygade sedan David Kuba-Kuba ut tio minuter in i andra halvlek. Ett fint anfall från höger till vänster avslutades med ett inlägg tillbaka bort mot den högra stolpen igen.

Efter andra raka trepoängaren har Ånge sex poäng upp till Strömsberg på kvalplats. Lördagens möte mellan nästjumbon Anundsjö och just Strömsberg blir självklart extra intressant för Aksoy´s gäng.

– Visst, men vi skall fokusera på vårt först och främst. Nu går vi för att ta tredje raka mot Söderhamn. Vi har ett bra lag nu och vi kommer jobba stenhårt för att hålla oss kvar, avrundar Osman Aksoy.

Läs även: Bytte tränare igen – då kom första segern på fyra månader för Ånge: "Fanns en del problem"

Läs även: Kvitterade i 85:e – men Timrå föll ändå: "Fantastiskt billig utvisning"

Här är läget i division 2 Norrland

Mer läsning