Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrlandspodden ger sig ut på turné

Populära Norrlandspodden har lämnat hemmastudion för att åka på turné.
– Vi har länge velat komma ut i Norrland, säger Sofia Mirjamsdotter.

Norrlandspodden hade premiär i fjol vår och har sedan dess varit en succé. Podden, som avhandlar Norrland ur alla tänkbara synvinklar, kör nu i gång med ytterligare en säsong. Premiäravsnittet släpps den 28 maj och spelades som vanligt in i studion i Sundsvall.

Men därefter ger sig Po Tidholm och Sofia Mirjamsdotter ut på turné. Avsnitt två spelades in i en stuga i Jukkasjärvi och avsnitt tre i Jokkmokk.

– Det har varit jätteroligt. En del av grejen har varit att vi åkt runt och träffat människor på plats. Vi har varit i Kiruna och pratat om stadsflytten och tittat på utställningar. Man lär sig otroligt mycket, säger Po Tidholm.

För lyssnarna blir den stora skillnaden att Po och Sofia har gäster i programmet. Bland annat kommer ishotellets konstnärliga ledare att intervjuas och hiphop-stjärnan Maxida Märak prata om samisk identitet.

– Det är bra att få in nya röster. Folk kanske tröttnar på bara mig och Po, säger Sofia Mirjamsdotter.

Men lyssnarna verkar inte ha tröttnat – snarare tvärtom. Po Tidholm berättar att han varje dag får frågor via sociala medier när podden drar i gång igen.

– Den verkar vara otroligt omtyckt, och inte bara av norrlänningar utan även inbitna Stockholmare och skåningar. Jag tror att den tilltalar andra på svensk landsbygd. Norrland har sina specifika problem, men de är applicerbara även i Värmland eller norra Skåne, säger han.