Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrlänningarna älskar jazz och metal – men Håkan Hellström går inte hem på jobbet

Enligt en undersökning som Linkedin har gjort med Spotify har de kommit fram till vad norrlänningarna vill lyssna på under arbetstid.
Håkan Hellström verkar inte vara en av de populäraste artisterna i Norrland, enligt undersökningen.

Undersökningen är baserad på spellistor från arbetsplatser runt om i landet samt utifrån en enkät som besvarats av 1001 yrkesverksamma personer som valts ut från Linkedins nätverk.

Enligt undersökningen vill Norrlänningar minst av allt höra Håkan Hellström på arbetsplatsen, men gillar jazz och metal mest i landet.

Den låt som norrlänningar vill höra när de gör sig i ordning för att gå till jobbet ska enligt undersökningen vara Sweet Home Alabama med Lynard Skynard, vilket ska skilja sig från övriga landet som hellre lyssnar på Walking on Sunshine med Katarina & the Waves.

68 procent av yrkesverksamma i landet ska lyssna på musik på jobbet. Hur indelningen av områden i övrigt är utförd i undersökningen framgår dock inte.

Men enligt det pressmeddelande som har skickats ut om undersökningen är pop den mest accepterade musikgenren på jobbet, sett till hela riket. Därefter kommer rock, och trea kommer klassisk musik.

I Norrland ser det nästan lika ut, med pop i topp, rock som två och country music som trea.

Bland de artister som svenskarna inte vill höra på jobbet ligger Eminem som minst accepterad, sedan kommer Håkan Hellström och trea i bottenlistan ligger Petter.

STATISTIK FRÅN UNDERSÖKNINGEN:

► 10 procent av norrlänningar lyssnar enbart på sin egna musik på jobbet. Att jämföra med Stockholm där 33,90 procent lyssnar på sin egna musik.

► 53 procent av norrlänningar säger att de inte lyssnar på musik alls på jobbet. Att jämföra med Stockholm där 25 procent inte lyssnar på musik alls på jobbet.

► Norrlänningar är de i Sverige som tycker mest att musik enbart ska spelas på arbetsplatsen om alla håller med 62,00 procent.

► De mest accepterade artisterna att spela på jobbet enligt norrlänningarna är Abba 36,70 procent, Coldplay 23,30 procent, Laleh 20 procent.

► De minst accepterade artisterna att spela på jobbet enligt norrlänningarna är Håkan Hellström 23,30 procent, Zara Larsson 16,70 procent och Eminem 13,30 procent.

Källa: Undersökningen från Linkedin.