Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrporten Arena återgår till sina normala mått

Förlustförbannelsen på hemmaplan ska brytas på lördag. Därför återgår Norrporten Arena till sina normala mått. – Nu hoppas vi att förtrollningen upphör, säger GIF Sundsvalls tränare Mika Sankala.

När David Wilson tog över som tränare för Giffarna krympte han hemmaplanen med en och en halv meter på vardera långsida.
Alltså från 68- till 65 meter på bredden.
Det skulle ge ett effektivare anfallsspel som i sin tur skulle ge fler vinster och poäng.
Så blev det inte.
Wilson fick sparken och sedan planen minskades har det förrut så hemmastarka GIF Sundsvall ännu inte vunnit på Norrporten Arena i årets Superetta.
En sak som man nu vill ändra på genom att bredda planen.
Norrporten Arena har fått tillbaka sin gamla mått. Jag kom med det förslaget när jag tillträdde som tränare och nu har det genomförts, bekräftar en nöjd Sankala.
Som tvärtemot David Wilson menar att att det blir lättare att gå till anfall med en bredare plan.
Det säger ju sig själv att med större ytor på kanterna blir det lättare att anfalla där. Förhoppningsvis kommer vi att få ett effektivare anfallsspel nu när vi är tillbaka till det \"normala\" igen, säger han.
Planen är återgått till det normala och nu är det tänkt att GIF Sundsvall ska göra detsamma och bli ett svårslaget lag på hemmaplanen igen.
Återstår att se om förbannelsen bryts på lördag då Ljungskile SK kommer på besök.