Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrporten kan vara på väg att säljas för mångmiljardbelopp

Norrporten kan vara nära att säljas till företaget Castellum, enligt nyhetsbyrån Reuters.
En affär på omkring 25 miljarder kronor.

Annons

Läs även: Norrporten går mot ett rekordresultat i år

Enligt uppgifter ska Castellums aktie ha handelsstoppats på Stockholmsbörsen vid femtiden på måndagseftermiddagen efter att ryktet om affären kom i gång.

Enligt källor till Reuters förbereder Castellum ett bud på Norrporten som ägs av andra och sjätte AP-fonderna.

Ingen av parterna vill kommentera affären i nuläget.

– Vi kommenterar aldrig affärer som inte är gjorda. Så inga kommentarer, säger Ulf Lindqvist, kommunikationschef för sjätte AP-fonden.

Inte heller Castellum vill kommentera ryktet.

– Sådana frågor hänvisar vi till vår vd Henrik Saxborn. Jag ser inte honom på kontoret nu, säger Castellums chef för medierelationer Anders Johansson.

Castellum är Göteborgsbaserat och äger fastigheter i Stockholm, Göteborg, Mälardalen, Östra Götaland och Öresundsregionen.

Enligt Castellum själva är de verksamma i "Till attraktiva tillväxtmarknader". 2015 omsatte Castellum drygt 3,3 miljarder med samlade tillgångar på omkring 38 miljarder kronor.

AP-fonderna har ägt Norrporten sedan 2001 tillsammans med Vasakronan. Sedan 2006 har AP-fonderna varit enda ägare med 50 procent vardera.