Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norska rivalens syrliga passning till Kalla: "På tiden att Charlotte får vinna"

Charlotte Kalla har öppnat säsongen på ett strålande sätt.
Om de norska rivalerna är oroliga?
– Hon kan få vinna nu, så börjar vi vinna när det verkligen gäller, säger Heidi Weng till Sportbladet.

Charlotte Kalla har haft som vana att inleda säsongen något svagare för att sedan toppa formen till stora mästerskap.

Men i år har det varit helt annorlunda.

Under världscuppremiärens sistasträckan i jaktstarten stod hon för en häftig insats när hon knäckte Marit Björgen. På norskornas egna hemmabana var hon hela två minuter före den norska skiddrottningen när hon tog sin andra raka seger.

Men Heidi Weng, som kom tvåa bakom Kalla i Lillehammer, är inte orolig över svenskans framfart.

– Jag tycker snarare det är kul med lite omväxling. Vi är så vana med att se Marit eller Therese (Johaug) högst upp på pallen så det är väl på tiden att Charlotte får vinna några tävlingar i världscupen också, säger Weng till Sportbladet.

Att Kalla prickat formen så här tidigt är inte heller något som skrämmer norskan.

– Nja. Det är bättre att hon vinner nu, så kan vi börja vinna när det verkligen gäller. Det är helt okej. Jag har till exempel inte Charlotte som favorit på söndag.

I helgens tävlingar i Davos kommer Kalla inte starta i lördagens sprint. Däremot finns hon med under söndagens 10 kilometer fristil – och där tror Heidi Weng på revansch.

– Alltså, jag avskriver henne inte helt, men vi får se hur mycket mer hon har på lager. Tidigare år har hon haft en tendens att öppna säsongerna lite svagare för att sedan pricka formen lagom till de stora mästerskapen. Men fortsätter hon så här blir hon ju väldigt, väldigt farlig i OS, säger Heidi Weng.

LÄS OCKSÅ

Extrem kyla hotar svenska skidåkarna: "Då tar jag en diskussion med läkaren"

►(+) Svanebo: Efter turbulenta säsongsstarten – därför är Ebba Andersson given i OS-truppen ändå