Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nostalgidagarna växer för varje år: "Vi är ganska säkra på att det blir ett nytt rekord i år"

Det som började som en motordag på torget i Härnösand har på några år blivit en fem dagars folkfest för bilentusiaster. Nostalgidagarna i Härnösand lockar besökare från hela landet.
– Ifjol hade vi omkring 25 000 besökare och vi är ganska säkra på att det blir ett nytt rekord i år, säger Henrik Skyttberg, som sitter med i styrgruppen för Nostalgidagarna samt är centrumutvecklare i Härnösand.

Nostalgidagarna arrangeras av motorentusiaster – för motorentusiaster. 2014 tog Nostalgidagarnas styrgrupp beslutet att satsa större.

– Evenemangen förlängdes och blev fler. Det finns ett stort motorintresse i Härnösand med omnejd. Från att ha varit en lokal grej så har Nostalgidagarna blivit en aktivitet för hela landet.

Läs också: Nostalgidagarna kan slå publikrekord: "Vi är taggade"

13-18 juli blir det fullt ös för motorintresserade. Gatbilsutställning på Mellanholmen, motorcykelutställning på torget, veteranbilsrally och Hillclimb i Vårdkasbacken är bara några av evenemangen.

Arrangemanget lockar besökare från hela Sverige.

– Vi har mycket som lockar med allt det vackra i Höga kusten. Att vi kan ha vår stora lördagscruising mitt i stan med havet som rinner genom Härnösand gör otroligt mycket. I vissa städer får man hålla till i industriområden, men här är man mitt i staden, säger Henrik Skyttberg.

Fem dagars motorfest väntar och arrangörerna är förväntningsfulla.

– Vi hoppas förstås att vi har vädret med oss, då tror jag att vi kommer ta besöksrekord, Henrik Skyttberg.