Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Notorisk brottsling i Sundsvall åtalas – misstänkt för 24 brott

En man har nu åtalats misstänkt för massa brott, totalt riktas 24 brottsmisstankar mot honom. Bland annat rör det sig om sju stölder och två fall av bedrägerier. Polisen har tidigare beskrivit mannen i 30-årsåldern som "otroligt brottsaktiv".

Vi har tidigare rapporterat om en man som polisen beskrivit som en väldigt brottsaktiv man.

– Han begår brott hela tiden och stjäl saker, sa Henrik Blusi vid polisen i Sundsvall då.

Nu har åtal väckts mot mannen i 30-årsåldern. Att mannen har varit brottsaktiv bekräftas av åtalet – som innehåller 24 åtalspunkter och misstankar riktade mot honom.

Sammanlagt är han misstänkt för sju stölder. Bland annat en i augusti där han ska ha brutit sig in i tre källarförråd i Nacksta och stulit fyra vinterdäck till ett värde av 9 000 kronor. I oktober misstänks han ha stulit en jacka från Naturkompaniet, värd 5 000 kronor, och brutit sig in i ett källarförråd på Östra Långgatan och stulit en verktygslåda och bildammsugare till ett värde av minst 4 500 kronor. Han ska även ha stulit ett kassaskrin från Friskhuset som innehöll drygt 3 000 kronor.

Han misstänks även för ett fall av försök till stöld då han brutit sig in i Västermalms skola lokaler, men det är oklart om han fått med sig något av värde.

När polisen gjorde en husrannsakan hos mannen hittade en pistol som han inte har tillstånd för och därför misstänks han också för vapenbrott.

Han ska också ha betalat varor för drygt 6 000 kronor på teknikmagasinet och en tatueringsstudio med ett bankkort som inte tillhör honom, vilket gör att han också misstänkts för bedrägeri.

Förutom det som när nämns ovan är han misstänkt för:

► Tre fall av ringa narkotikabrott

► Tre fall av rattfylleri, varav ett grovt

► Fyra fall av grov olovlig körning

► Ytterligare ett fall av bedrägeri

► Ett fall av skadegörelse

► Ett fall av egenmäktigt förfarande

► Ett fall av olaga intrång