Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nouri efter kraftiga jordskalvet i Irak: "Jag trodde det var över"

I samband med söndagskvällens kraftiga jordskalv i norra Irak tvingades det irakiska landslaget att evakuera hotellet de bor på. Med på samlingen finns ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri.
– Jag trodde det var över, Nouri till SVT Sport.

Nouri och det irakiska landslaget fanns på plats på ett hotell i irakiska Karbala när det kraftiga skalvet med magnituden 7,2 inträffade under söndagskvällen.

För SVT Sport berättar Nouri att han och övriga spelare fick fly från hotellet.

– Folk trodde det var krig. Han jag bor med slet i mig och vi sprang ut, säger Nouri till SVT.

Under måndagen är det planerat att en match mellan Irak och Syrien ska spelas. Till Syriens trupp var ÖFK:s Gabriel Somi kallad, men han valde att stanna hemma i Sverige på grund av familjeskäl.

Inte heller Ahmed Yasin, som representerat Häcken på lån från AIK under säsongen, fanns med i Iraks trupp till matchen.

Läs också: Gabriel Somi öppnar för fortsättning i ÖFK: "Stänger inga dörrar"

Till Sporten berättar Nouri via textmeddelanden att han fått återvända in till hotellet, där hans rum ligger på sjätte våningen, med information om att det kan komma efterskalv.

Hur det blir med landskampen är inget som någon hunnit tänka på än, enligt Nouri, som i första hand menar att han ska försöka samla sig efter det inträffade.