Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Novelldrottningen ger sig ut på fikareleaseturné

/
  • Carina Aynsley, författare i Sundsvall är med i novellantologin

Hallå där, Carina Aynsley, författare i Sundsvall som nu ger sig ut på fikareleaseturné för novellantologin "över en fika"

Annons

Vad är det du ska göra på din fikareleaseturné?

Jag åker runt på fik med två författare till som också finns med i den här antologin. Vi säljer och signerar exemplar av antologin och eftersom alla 32 berättelser utspelar sig på fik så kändes det naturligt att vi också har release på fik. På onsdag vid lunchtid finns jag på Pallas i Sundsvall.

Vad handlar din novell i den här antologin om?

Den heter "Gröna bönor" och handlar om min svärfar Jimmie Aynsley och hans historia om hur han kom till Sverige på ett fartyg under andra världskriget. Det är en morfar som sitter på ett café och berättar sin historia för sitt barnbarn.

Vad är det som du tycker är speciellt med noveller?

Noveller är verkligen poppis nu, den här antologin sålde slut på en vecka när den gavs ut. Nu är vi inne på nytryck. Jag tror det blev populärt efter förra årets nobelpris i litteratur som gick till novellisten Alice Munro. Jag skriver själv mycket noveller. I år kan jag nog nästan räknas som Sundsvalls novelldrottning då jag redan finns med i fem noveller.

Hur länge har du själv skrivit?

Egentligen hela livet, kärleksånger och dikter. Just nu skriver jag också på en roman. Jag har det inte som yrke, jag jobbar egentligen som tolk och driver ett importföretag med konst från Nepal. Men all ledig tid ägnar jag åt skrivandet, det är det jag älskar att göra.

Mer läsning

Annons