Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NSK-gubbar utmanar A-laget i nostalgimatch

Årgången 1987/88 är ett klassiskt lag i Njurunda SK:s historia – laget som i stor stil tog steget upp i gamla tvåan. Ofta inför i det närmaste fullsatta läktare.
Nu snart 30 år senare samlas gänget för en sista match – mot nuvarande A-lag.
– Vi ska fylla hallen en sista gång, säger den gamla målkungen och initiativtagaren Hans Lahtinen.

De Njurundabor som var med när det begav sig minns alldeles säkert säsongen 1987/88 med välbehag. NSK höll till i trean och förfogade över ett lag som egentligen var alldeles för bra för serien.

– Vi var väl det enda laget som hade ordentlig sommarträning och det syntes på isen. Gjorde vi inte tvåsiffrigt hemma blev folk missnöjda, säger Hans Lahtinen.

Det slutade också med uppflyttning efter att laget i kvalserien slog Höga Kusten på bortaplan, en match som Lahtinen minns tydligt.

– Det var ett helt busslass med upp och vi vann, det var oss och Höga Kusten det stod mellan.

NSK hade även senare ett par fina säsonger, där laget bland annat kvalade mot ettan. Sen gick åren, spelarna blev äldre och de lade av en efter en. Nu har snart 30 år passerat sen det klassiska 1987/88-laget kvalade sig upp i tvåan.

På fredagen samlas de igen – för en sista fest.

– Jag och Mikael Jonsson, "Tjorven", satt och pratade på en innebandymatch om att det skulle vara kul att lira en match till. På den tiden var det i snitt 500 personer på våra hemmamatcher och så ser det ju inte ut i dag. Nu ska vi fylla hallen en sista gång.

Och på den vägen är det – gänget är samlat. Några träningar har avverkats och gubbarna är redo.

Så redo de kan bli i alla fall.

– Jag tycker det ser förbannat bra ut, visst har vi blivit lite rundare och goare men 10+ på ålderns höst gör inget, säger Lahtinen och skrattar.

Har ni någon chans mot NSK:s nuvarande A-lag egentligen?

– Håller vi ner siffrorna är jag nöjd, vi har trots allt en medelålder på 50. Men vi ska ge dem en ordentlig match. De är nog lite oroliga också, varje träning vi haft har det stått en 7–8 grabbar ur laget och hängt vid sargen.

I matchen som döms av, som sig bör, Sören Huring är tacklingar inte tillåtet.

– Nej, det skulle inte gå. Vi kan inte ta emot tacklingar längre. I så fall skulle vi tvingas ha tre ambulanser här.

Kenneth Fahlberg 060–197104 kenneth.fahlberg@mittmedia.se