Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det hela i gång på riktigt

Jag har med säkerhet, minst ett par gånger redan, skrivit att nu börjar valrörelsen. Det är jag inte ensam om. Fast helt sant har det nog inte varit. För de flesta väljare är det i alla fall de sista veckorna före valet som gäller. Men nu är det hela definitivt i gång.

Frågan jag ställer mig är hur mina skriverier ska kunna påverka mina läsare så att vi kan få ett maktskifte i riket, i landstinget och i Sundsvalls kommun.

Svaret på den frågan har jag inte. Faktum är att jag kan väldigt mycket om politik. Men hur man påverkar opinioner vet jag väldigt lite om. Så ni får hålla till godo med vad jag tror intresserar er och vad jag vet intresserar mig.

Klart är att det finns stickspår att undvika. Som tiggare. Sant är att ingen av oss har något svar på hur problemet ska lösas. Men de enda som tjänar på att saken diskuteras i valrörelsen är neofascisterna i SD. Trots att inte heller dessa har någon lösning.

Man skulle önska att sossepolitikerna fattar detta även på lokal nivå.

Det gäller flyktingfrågan i stort. Moderaternas desperation är stor när man lyfter in frågan i valrörelsen trots att det bara kan gynna SD. För Moderaterna är det uppenbarligen viktigare att det kan missgynna sossarna.

Fakta i målet är att det som slår mot svensk välfärd och svensk ekonomi inte är flyktingmottagande utan de borgerligas enorma skattesänkningar.

Sen gäller det för sossarna, ja gör alla de rödgröna partierna, att visa att den som vill ha ett regeringsskifte inte kan proteströsta på ett parti som likt SD står till höger om högern.

En röst på SD är en röst på Reinfeldt ännu en mandatperiod.

Om vi i stället kan lyfta fram jobben och välfärden så bör vi ha goda möjligheter att få till ett regeringsskifte.

Det sossarna gör är kanske inte är så glamoröst. Praktikplatser, traineeplatser och utbildningsplatser låter kanske inte så märkvärdigt. Alla arbetslösa vill ju ha et jobb! Men nog är det bättre att få komma ut på en arbetsplats med en riktig lön, än att sitta hemma eller att utnyttjas till arbete där arbetsgivaren, som i Fas 3, tar hela ersättningen

I går presenterade sossarna ett förslag om 6000 platser i skolan. Tidigare har man presenterat platser både i äldreomsorgen och i sjukvården.

Att behoven är stora på många håll i välfärden är uppenbar efter år av skattesänkningar och minskade resurser i välfärden.

De borgerliga ser inte detta som riktiga jobb. Såna skapas i deras ögon bara i det privata näringslivet. Så mycket värdesätter de dessa jobb att de, likt den sänkta restaurangmomsen, heller betalar extra för betydligt färre jobb där än vad man skulle ha fått för samma summa i offentlig sektor.

Vi måste vara mer rädda om skattepengarna än så. Alla de långtidsarbetslösa – unga som gamla – behöver stöd nu!