Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det jul igen – här tänds Stenstan upp

Här tänds Stenstan upp – för åttonde året i rad.
Då slöt tusentals Sundsvallsbor upp i det kyliga novembermörkret.
– Det är extra viktigt, särskilt de här dagarna, att vi nu samlas tillsammans, säger Maria Åslin, projektansvarig för Lyslördag.

Annons

Se också: Repris-tv när folkfesten gick av stapeln

Efter en spektakulär eldshow och ett högtidligt tal av kommunalrådet Peder Björk (S) tågade en fackelparad från Casino Cosmopol till Stora torget – där dragplåstret Doug Seegers spred värme.

Mysfaktorn gick på högvarv när den ståtliga julgranen tändes till tonerna av "Stad i Ljus".

– Det har blivit en tradition som så här års känns lika naturlig och nästintill oundviklig som varm glögg, Kjell Lönnås "Julton" eller barnens längtan efter jultomten, sa Peder Björk från scenen.

Dessutom utsågs Sundsvallsregionens hjältar.

Fredrik Olsson, som på sin fritid samlar in pant som går oavkortat till socialt utsatta i samhället, var märkbart tagen när han fick ta emot hyllningen som "Årets Drake".

– Att bli ett ansikte utåt för något gott tycker jag är kul, sa han efteråt till ST.

Efter rungande applåder släppte SDFF:s Ellen Löfqvist, som korades till "Årets Unga Drake", dock ett lite oväntat besked:

– Jag funderar på att flytta iväg härifrån, sa hon samtidigt som konferencier Martin Häggström skämtsamt avbröt henne.

En dryg timme senare, vid 17-tiden, hölls en invigningsceremoni av Olof Palmes torg med glögg, lussekatter och bländade fyrverkerier.

Läs också: Erfarna skulpteringsproffs skapar torgkonst på Lyslördag