Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart – Byabussen läggs ner

Byabussen i Kölsillre läggs ner. Det beslutades vid ett möte i veckan.
– Det känns ju självklart tråkigt, men det är ett beslut vi måste ta, säger Annica Kjellin, marknadschef på Din tur.

Projektet med bussen startade för nästan precis fem år sedan och har sedan dess varit väldigt uppskattat bland byborna. De har skött bussen själva och kunnat åka gratis.

Men pengarna som har finansierat bussen håller på att ta slut och Annica Kjellin säger att det inte är hållbart att fortsätta driva bussen och att Ånge kommun inte heller är beredda att gå in med pengar.

Läs också: Slutet nära för bussen

Under direktionens möte i veckan beslutades det därför att projektet läggs ner under hösten. Ett besked som inte var så oväntat då frågan även varit uppe på arbetsutskottets möte för en vecka sedan. De rekommenderade att projektet skulle avslutas, något som nu alltså blir verklighet.

Än är det inte klart när den sista resan blir. Det finns fortfarande en liten slant kvar och den ska användas upp på bussen.

– Den kommer fortsätta under sommaren och sen tittar vi på det. Så det kommer att bli i höst någon gång, säger Annica Kjellin.

Hon säger också att det inte finns några klara planer på att sätta in någon ersättare till byabussen, men att de har tittat på alternativa lösningar.