Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det klart – det startnumret har Frans i Eurovision

Melodifestivalenvinnaren Frans och hans "If I were sorry" kommer att gå ut som nia i Eurovision Song Contest. Startplatsen blev klar vid en lottning på måndagen, skriver SVT.

De tävlande ländernas bidrag lottas till antingen den första eller andra halvan av startfältet, sedan bestämmer ESC:s tv-producenter startordningen – förutom när det gäller värdlandet.

För att det ska vara opartiskt lottas värdlandets startnummer och Frans låt blir det nionde bidraget i finalen den 14 maj.

– Det är okej, tycker jag. Det är en tredjedel in i programmet. Det är alltid skönare att vara senare i programmet, men det viktiga är att man inte hamnar precis i början, säger tävlingsproducenten Christer Björkman till SVT.

Som värdland slipper Sverige kvala till final i en semifinal. Den fullständiga startordningen presenteras efter semifinalen i maj. (TT)