Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu avgörs vem som vinner Farmen

Undersköterskan Lina, juristen Fredrik och entreprenören Nina har tillbringat en hel sommar på "Farmen".
På söndag tar äventyret slut och en av dem går därifrån en halv miljon kronor rikare.

Nu är de tre men i början av veckan var de fyra. Nina Wahlin och Camilla Lööke tävlade om den sista semifinalplatsen i torsdagens avsnitt i TV4 och efter en svettig vedstaplingsmatch stod Nina kvar som vinnare.

– Det var väldigt blandade känslor att vinna. Jag kände både att den personen jag ville stå i final med inte längre var kvar i tävlingen, samtidigt som jag kände ett rus av lycka, säger Nina Wahlin till TT.

Nina Wahlin var en av fyra deltagare som fick stanna kvar längre på granngården Sörgården när de andra deltagarna flyttade in på farmen i början av säsongen. Hon uppskattade ändå sin lott och menar att hon har gått igenom alla moment som "Farmen" haft att erbjuda, att hon har tävlat mer än någon annan och att hon har gjort en mycket bred resa.

– Baksidan av myntet är att de andra inte ser mig som en lika stor del av "Farmen", säger hon.

Men med tiden kände hon att det ändrades. Under finalveckan kände hon sig som en i gruppen.

– När vi blev färre hittade vi en större gemenskap, säger hon.

I säsongavslutningen väntar två dueller. Lina Ilar kommer att möta antingen Nina Wahlin eller Fredrik Rosenkvist i finalen. Men först ska semifinalen avgöras. Mycket står på spel och de är båda nervösa inför mötet.

– Tidigare har jag bara varit fokuserad på mig själv och min egen prestation, men inför semifinalen mot Fredrik känner jag att det börjar gunga. Det är semifinal. Jag står mot Fredrik som är laddad till tänderna, har läst på och är en tävlingsmänniska utan dess like, säger Nina.

Att Fredrik är i semifinal beror delvis på de gamla deltagarna. Tidigare i veckan återvände de till gården och fick rösta fram en deltagare som skulle sitta säkert fram till semifinalen.

– De gamla farmarna är trots allt de som har levt med oss och sett vad vi har gjort. Att får deras gratisplats var bland det finaste man kunde få under hela säsongen, säger Fredrik Rosenkvist.

När det gäller kunskapsduellen Husförhöret, som han tror att de kommer att mötas i, är han övertygad om att Nina är säsongens svåraste motstånd.

– Nina är en av dem som hade pluggat mest och dessutom är hon en begåvad kvinna, säger han.

Säsongsavslutningen av "Farmen" visas klockan 20.00 i TV4 på söndag.