Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu avslöjas "Idol"-juryn

Nu är det klart vilka de nya jurymedlemmarna i "Idol" är.
Det är Fredrik Kempe, Nikki Amini och Quincy Jones III.

Låtskrivaren Fredrik Kempe, som bland annat ligger bakom Sanna Nielsens "Undo", är en av de nya jurymedlemmarna i "Idol". Kempe presenterades i kanalens morgonprogram "Nyhetsmorgon" på tisdagsförmiddagen.

– Det är spännande det här, sa Fredrik Kempe under presskonferensen.

De övriga jurymedlemmarna offentliggjordes på en pressträff under tisdagsförmiddagen.

Nikki Amini kommer närmast från skivbolagsvärlden och har jobbat med bland andra Rihanna och Justin Bieber. På frågan om vilken sorts artist hon är intresserad av att vaska fram är hon tydlig:

– Det jag letar efter är talang, looks, självförtroende, personlighet, hela paketet, extra allt, säger Amini till TT.

Hiphop-producenten Quincy Jones III har jobbat med bland annat Robyn, Kanye West, Prince och har generellt en gedigen meritlista. Han nämner "klassiska artister" som Michael Jackson och Tupac Shakur som målbilder och säger att juryuppdraget "känns som en dröm".

Det var i mars i fjol som de förra jurymedlemmarna Laila Bagge, Anders Bagge och Alexander Bard meddelade att 2015 års upplaga av "Idol" blev deras sista. Trion gjorde sin första säsong tillsammans 2011, men Laila Bagge och Anders Bagge har medverkat i programmet sedan 2008.