Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu bereds det plats för sexorna på Söråkers skola: "Planerar för en rockad"

Planen är att sjätteklassarna ska flytta från Ala till Söråkers skola.
Men innan det kan bli verklighet så krävs det en hel del omflyttningar.
– Vi håller på och planerar för en rockad, säger Ronnie Söderlund.

Annons

Det finns planer för att bygga en ny förskola i Söråker.

Läs också: Bygger nytt dagis: "Söråkersborna kan fortsätta göra bebisar"

Tar politikerna det beslutet och planerna blir verklighet så innebär det att sexorna på Ala skola kommer att flyttas till Söråker. Men innan det kan blir verklighet så måste det till en hel del omflyttningar.

Ronnie Söderlund, chef på kultur- och teknikförvaltningen, förklarar att man som bäst håller på att planerar för det projektet.

– Det är en hel del som måste göras och bland annat så håller vi på att titta på markköp, säger han.

När den nya förskolan byggs så skulle barnen som går på förskolan strax öster om Söråkers skola flytta dit och samtidigt skulle Bäckmo förskola stängas och lokalerna skulle lämnas tillbaka till Timråbo.

Läs mer: Föräldrauppror i Timrå mot brister i skola och förskola

Lokalerna på Söråkers förskola skulle då byggas om för att kunna inrymma två klassrum till sjätteklassarna.

– Så ser planen ut i nuläget, förklarar Ronnie Söderlund.

Redan nu är bygget av skolmatsalen på Söråkers skola i full gång. Den beräknas vara klar till hösten. Från början var det tänkt att skolmatsalen skulle vara cirka 300 kvadratmeter stor men det blev en ändring eftersom det i bygget även skulle beredas plats för sjätteklassarna i matsalen.

– Den har byggts ut med nästan 200 kvadratmeter till, konstaterar Ronnie Söderlund.

Läs även: Nu ska eleverna äntligen få sin skolmatsal

Går allting enligt plan så räknar man med byggstart av förskolan hösten 2017. Det skulle betyda att sjätteklassarna kunde börja på Söråkers skola höstterminen 2018.

Men innan dess ska det politiska beslutet om bygge av den nya förskolan tas. En ny detaljplan för området ska klubbas och så ska markköpet som kommunen diskuterar i nuläget förverkligas.