Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu blir det kallare – snö över Norrland

Den som önskar sig en vit jul ser ut att behöva dansa runt granen i norr. Även om det nu blir kallare i hela landet hinner mildväder svepa in över Sveriges södra och mellersta delar innan dopparedagen.

Annons

En vecka in i december var det fem-sex grader varmare än normalt i delar av Sverige. Nu drar i stället kallare vinterväder in – men snö blir det troligtvis bara landets norra halva.

– Under lördagen strömmar kallare luft ner över landet och håller i sig under nästa vecka med snöfall över Norrland. Där kan det bli ett par centimeter snö på sina håll, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Kylan i Norrland ligger kvar in i julveckan, medan Götaland och Svealand får mildare väder.

– Då blir det ostadigare och det är inte säkert vilken nederbördsform som kommer, men som det ser ut nu är det regn. Det kan bli lite snöfall över norra Svealand, säger hon.

Hur vädret blir på själva julafton är svårt att sia om då prognosen bara sträcker sig till den 21 december.

– Men om kylan ligger kvar över Norrland finns det chans att det vita landskapet får ligga kvar till jul, men hur långt det sträcker sig är svårt att säga, säger Sandra Andersson.