Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu får det vara nog

Annons

Fick före jul min sämsta julklapp någonsin, att nu ska svångremmen dras åt ännu mer på våra äldreboenden. Har ni bara dollartecken framför ögonen Carina Magnusson, Malin Larsson och Silvia Sandin-Viberg?

Hur ska vi lyckas sköta våra äldre invånare efter de förutsättningar och obefintliga verktyg ni ger oss? Vi stressar oss genom hela arbetsdagen, vi kämpar och sliter, vänder ut o in på oss själva, vi ändrar i våra scheman för att det ska vara någotsånär täckning m personal under dagen, dag o kvällspersonal möts i dörren, ingen överlappning här inte. Det har vi inte råd med och nu ska det alltså dras in ännu mera.

Det är inte vi fotsoldater som satt sprätt på pengarna utan våra chefer inom verksamheten som bemannat dubbelt, tagit in för många vikarier och inte brytt sig om förra neddragningen från 0,67 men det är vi som ska betala. Cheferna sitter kvar i tryggt bo men det är kanske där det borde sparas då de inte har skött sitt jobb. Det finns dessutom många kontor i kommunhuset där man borde kunna rensa.

Vad blir konsekvenserna av att vi sen många år tillbaka ska spara och spara? Har någon tänkt så långt? Ska det bara vara förvaring av våra vårdtagare eller?

Hur vill vi ha det på ålderns höst när man är orkeslös och kanske inte kan föra sin egen talan och förhoppningsvis levt ett långt liv? Ska man då inte få känna sig trygg och omhändertagen med lite guldkant på tillvaron?

De flesta av oss kommer att hamna där. Får man som gammal inte kosta? Vad är det vi sparar till – nya feta fallskärmsavtal kanske?

Det måste få kosta att driva ett äldreboende och vi har, oavsett vad ni politiker säger, fått en alldeles för liten budget till det. Det är dags att fatta det NU!

Ni politiker måste börja lyssna på oss personal som kan det här. Som det är nu finns det ingen demokrati. Vi känner oss som något low-life längst ner på stegen som inte är mycket värda. Att arbeta som uska inom kommunen är ett skämt med usel lön och jag kan bara hålla med om att kommunens beslut skändar vår yrkeskår.

Det är människor vi sköter som har varit som oss en gång, unga, friska och som slitit för det här samhället men som nu blivit äldre och behöver vård och vi är människor som sköter dem. Som det nu blir kommer det inte att gå att uppfylla de insatser de blivit lovade och patientsäkert är det definitivt inte!

Sådana förhållanden kan jag inte skriva under och ställa upp på så därför slutar jag som uska (piga) inomkommunen. Nu är det nog!

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Snart före detta kommunanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel