Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu går tåget, SDFF – hänger ni med?

Tåget till Elitettan 2014 har börjat rulla – och kvar på perrongen står SDFF. I dag väntar en tuff måstematch mot hemmastarka Kvarnsveden.
– Läget är kritiskt men börjar man tänka för långsiktigt blir det svårare, säger SDFF:s tränare Patrik Jonsson.

I onsdags åkte SDFF på en blytung förlust i jumbofinalen mot Djurgården. Trots spelövertag lyckades inte laget göra mål och framför allt gjorde Djurgården ett tämligen enkelt mål, något SDFF:s tränare Patrik Jonsson inte är nöjd med.

– Vi måste bli mer kompakta och ha lite bättre koncentration i försvarsspelet. Samma sak gäller anfallsspelet men försvarsspelet är grunden för ett fungerande anfallsspel, säger han.

Förlusten betyder att Sundsvallstjejerna ligger sist med endast fyra poäng och sju poäng upp till säker mark. Därför kan dagens match klassas som en måstematch och det mot ett Kvarnsveden som hittills under säsongen inte förlorat hemma.

– Det är ny chans att ta poäng för vår del, sedan vet vi att Kvarnsveden är ett bra lag. De spelar ofta via centralt mittfält och sedan i djupled på en snabb forward, säger Patrik Jonsson om Kvarnsveden.

Den snabba forwarden är Elin Danielsson som under säsongen har stått för fyra mål för sitt Kvarnsveden, henne får SDFF-försvaret se upp med. Ett försvar som får klara sig utan sin veteran Petra Lindblom som inte följer med på lagets bortamatcher.

– Vi kommer så klart sakna en spelare som Petra, men det går inte att koncentrera sig på vilka spelare som inte följer med, säger Patrik Jonsson som även lämnar hemma skadade brasilianskan Kátia.

Känns det som att tåget har börjat rulla nu?

– Läget är kritiskt men börjar man tänka för långsiktigt blir det svårare. Vi försöker dela upp momenten nu, varje match och varje närkamp är det fokus på.