Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har Arthur landat i Sverige

Klockan sju på torsdagskvällen landade äntligen hunden Arthur på svensk mark. Plats på Arlanda fanns den nya familjen med Helena och Filippa Lindnord.
– Det rinner inte bara en utan flera tårar ur mina ögon, säger en glad Mikael Lindnord.

Det är två trötta människor och en glad hund som landade på Arlanda under torsdagskvällen. Att resan som påbörjades för en månad sedan skulle få ett sådant här slut var inget som de hade räknat med.

– Det är jätteskönt men samtidigt jättekonstigt, säger Krister Göransson.

– Det känns som inte länge sedan jag och Micke satt och borstade och borstade Arthurs päls. Vi plockade bort fästingar och borstade lite till och där stod helt plötsligt en helt ny hund framför oss.

Turerna kring att få med sig Arthur hem till Sverige har varit många. Krister Göransson har varit med om att importera djur till Sverige förut och vet hur svårt det kan vara.

– Det har verkligen varit ovisst in i det sista. Den sista tanten som vi fick träffa var så brysk att vi var säkra på att hon skulle säga nej. Men så blev det inte.

Under flygresan fick Arthur vara i en specialinköpt transportbur under lastutrymmet – som har samma värma och luft som inne i kabinen. Och resan verkar inte ha varit några som helst problem.

– Han är så rolig. Direkt när vi landade fick han hoppa ur buren och han var hur glad som helst.

Under mellanlandningen i Amsterdam fick Arthur passa på att sträcka på benen och se sig omkring.

– Det ingick i biljetten att ett hundhotell tog emot och såg till honom under mellanlandningen. Tyvärr fick vi inte vara med Arthur då, säger Krister Göransson.

Nu kommer Arthur tillbringa fyra månader i karantän utanför Stockholm. En ur personalen kom och hämtade honom när de landade på Arlanda. De kommer att kontakta Mikael Lindnord direkt under morgondagen för att berätta hur första natten har gått.

– Det viktigt för Micke att upprätthålla kontakten med Arthur under dessa månader men samtidigt ska man nog inte hälsa på för ofta. Det kan vara upprivande om det blir för många avsked, säger Krister Göransson.

– Vi får se hur länge han sörjer men jag tror att det kommer gå bra. Det är en så lugn och cool hund.

Ja, Arthur har på några korta dagar blivit en stor kändis som numera är van att stå i rampljuset.

– Det har varit så mycket media som har fotat honom och han bara lägger sig omkull och är lugn. Han är verkligen svårstressad, säger Krister Göransson.

Men för den nya hussen kommer separationen från den nya vännen bli kännbar.

– Det känns jättejobbigt att vara ifrån Arthur men det var ingångsvärdena från början, säger Mikael Lindnord.

– Samtidigt behöver han friskna till och han behöver hjälp och vård så det kommer vara bra för honom att få lite lugn och ro.