Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har Sergiu Tanurcov överklagat sitt utvisningsbesked: "Hoppet lever för oss"

Artikel 6 av 10
Utvisningen av Sergiu Tanurcov
Visa alla artiklar

Ni kan historian, fotbollstränaren och småbarnspappan Sergiu Tanurcov har fått ett utvisningsbesked. Stor kritik väcktes och nu har en överklagan skickats in från Tanurcov.
– Hoppet lever för oss, det tror jag, säger Sergiu Tanurcov.

Det är en lättad och väldigt positiv Sergiu Tanurcov som svarar i telefonen när vi ringer.

– Vi håller tummarna nu, vi har skickat in överklagan och nu är det bara tro och hoppas att politikerna som säger att det är horribelt gör någonting också och visar att det är fel. Det är bara att tro på att de kan göra något åt det här, säger Sergiu Tanurcov.

– Hoppet lever för oss, det tror jag.

Niklas Dernebo är Tanurcovs juridiska ombud och är den person som skickat in överklagan.

– Jag har klagat på beslutet och bett om att få lite mer tid på att utveckla grunderna för överklagandet. Enligt min uppfattning är det så att beslutet är svårt att förlika sig med, det är ett beslut som innebär att en människa som är integrerad och funnit sig till rätta här inte ska få vara kvar.

– Nu är det bara Migrationsverket som beslutat det här, det är myndigheten och sedan finns möjligheten att överklaga till Migrationsdomstolen och det har vi utnyttjat nu.

Dernebo menar att Migrationsverket fattat ett beslut som framförallt grundar sig på ett avgörande från Migrationsöverdomstolen.

– Min uppfattning är att Migrationsverket har tolkat det här avgörandet för restriktivt. Jag tror att det går att göra andra juridiskt hållbara tolkningar som är mycket mer rimliga.

– Så långt jag kommit i det juridiska nu vad gäller bakgrunden så tycker jag att det finns en god chans att Migrationsdomstolen ska komma till ett annat beslut.

Besked om hur lång tid Dernebo och Tanurcov får på sig att sammanställa grunderna till överklagan väntas komma i slutet av denna vecka.

LÄS MER OM UTVISNINGEN AV SERGIU TANURCOV

Fotbollsprofilen förtvivlad – utvisas från Sverige efter åtta år: "Det känns så orättvist"

Migrationsverket om förändringen som gör att Tanurcov utvisas: "Kan få ödesdigra konsekvenser"

Bik SK startar namninsamling för Tanurcov – över 600 namn på några timmar

Politikern om beslutet att utvisa Tanurcov: "Byråkratsverige i ett nötskal"

Centerpartistens attack mot (S) om fallet Tanurcov: "Kan undra vad hon gör för det här"

Förlust i sista matchen – nu väntar utvisning för Sergiu Tanurcov: "Jag ångrar inte en sekund att jag var deras tränare"

Bik Sportklubb vädjar till Migrationsverket: Låt vår tränare få stanna i Sverige