Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har Svensk kassaservice tagit ned skylten

Nu har Svensk kassaservice stängt för gott. I går klockan 13 slog Sundsvallskontoret igen som ett av de sista i landet.
En stor samling trotjänare slöt upp för att skåla, minnas och säga adjö till gamla arbetskamrater.

Den som hade arbetat längst var Inga-Britt Sjöström som anställdes på Kungliga Postverket för 48 år sedan, då hade hon titeln EOKBUFPLNND.

Det stod för Extra ordinarie kontorsbiträde utan fast placering nedre norra distriktet. Det slår nog generaldirektörstiteln, säger hon med ett brett leende.

Nu när arbetslivet är över ska hon åka till Kina och sedan ta hand om barnbarn.

För ovanlighetens skull var det fler som fanns bakom disken än framför, fast det var bara två som arbetade under de sista transaktionstimmarna. Björn Feltzin som har varit Posten trogen i 40 år och Barbro Godin med 29 tjänsteår.

Att inte ha ett jobb blir en sak, men nu har man inte ens ett ställe att gå och hälsa på, alla splittras, sade Barbro Godin med vemod i rösten.

Men den enes död är den andras bröd. Samtidigt som kassaservicepersonalen servade sina sista kunder fanns Mia Engman från Nordea på plats och värvade samma kunder till sin bank. En av dem var Tomas Eklund från Gnarp som kommit in för att för sista gången betala räkningarna över disk.

En gång i tiden fanns de säkraste jobben på Posten. Jag kommer att sakna kassaservicen, nu måste man ha internet och mobil i stället, sade Tomas Eklund.

Trots att en epok går i graven var det ändå bra stämning, för den sista arbetsdagen skulle avslutas med fest. De flesta går nu i pension, men tre av dem står inför ett nytt vägval i livet.

Jag kanske startar ett djurpensionat om jag inte hittar något nytt jobb, sade Pia Norberg som arbetat 37 år på arbetsplatsen.

Under fredagen stängdes tolv kontor, de sju sista hade lördagsöppet till klockan 13.