Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu hoppas jag att meriter går före sexuell glans vid rekryteringar

Metoo är det bästa som hänt, både för kvinnor och män och särskilt för oss alla som är i händerna på högre personalledare och tjänstemän. Förhoppningsvis kan ingen längre få en tjänst genom kvinnlig sexuell glans som tjänar den som tillsätter tjänsten. Förhoppningsvis går man nu efter meriter och kvalifikationer som väl speglar och kräver det som tjänsten kräver, samma hur man i övrigt har för kroppshållning och ser ut.

Skit in och skit ut har vi alla sett för mycket av, då många spelat på sin charm och utseende då de fått sin tjänst bara för det.

En medborgare

Läs mer om #metoo:

#metoobackstage: Upprop från kvinnor bakom scen och kamera

Tusentals journalister i upprop mot övergrepp och sexism – här är deras vittnesmål

Över 2000 kvinnor inom idrotten i upprop mot sexism och övergrepp

► Debatt: Elin Nilsson: Skulden och att städa upp efter männen sitter i vår ryggmärg – nu störs ordningen

► För Plus-kunder: Mirjamsdotter vill bryta tystnadskulturen på redaktionerna: "Ska bli socialt omöjligt för män att hålla på"

► För Plus-kunder: Lina Norberg Juuso menar att sexuella trakasserier sker överallt: "Har blivit klappad på rumpan av lokalpolitiker"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel