Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du åka i Kjell Lönnå-vagnen

Det var med blandade känslor som Kjell Lönnå gav sitt namn åt ett av Mittnabotågen i går.
Det känns konstigt. Och ärofullt, konstaterade körledaren efteråt.

Runt 2 000 personer har röstat på vad de två vagnarna ska heta som rullar mellan Sundsvall och Trondheim. Två kulturpersonligheter med musikaliska förtecken blev vinnare, Jämtlands president Ewert Ljusberg och Medelpads körkung Kjell Lönnå.

Det är faktiskt så att tåget passerar Lönnån i Erikslund där min far bodde, han hette Karlsson som ung men bytte senare. Gården där heter också Lönnå gård, det gör ju att jag har koppling till banan, sade Kjell Lönnå.

Och på samma ställe finns det andra objektet som fått namn efter honom, bron som går över Lönnån.

Sedan kom ögonblicket när tågvagnens namn skulle avtäckas. Med ett svepande drag avlägsnade Lönnå täckelsen och fram trädde hans namn. Men med sedvanlig noggrannhet upptäckte Lönnå att lite klister satt kvar som han sedan skrapade bort.

Så följde alkoholfritt bubbeldop av vagnen.

Jag har inte åkt med vagnen än, men jag måste väl göra det nu, sade Kjell Lönnå, som inte fått något klart besked om han har fria resor i framtiden i "sin" vagn.

Lite melankoliskt konstaterade han sedan:

Det här tåget lär väl leva längre än jag.