Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan du skräddarsy dina superlokala nyheter från oss

Annons

"Ni kommer minsann inte kunna gå runt med miniräknaren i fickan när ni är vuxna!"

Kom att tänka på lärarens försök att förklara matematikens viktighet när jag nu skulle skriva denna krönika om våra nya, unika superlokala nyhetsappar.

För hur skulle matematikläraren på 1980-talet kunna förutse den utveckling vi nu ser 30 år senare, där smarta telefoner numer finns i de flestas ägo? Att telefonen skulle ersätta andra nyttiga prylar; allt från väckarklocka, radio, tv, dator, böcker, spelkonsoler och kamera till bankkontoret, kompassen, kartan, tågbiljetten, just miniräknaren och mycket, mycket mera.

För givetvis har mobiltelefonen också revolutionerat nyhetsförmedlingen – och gjort den mer tillgänglig och direkt än någonsin tidigare.

Och nu tar vi nästa steg. Nu låter vi dig bestämma vilka nyheter du vill få från oss!

För nu lanserar vi våra nyhetsappar på riktigt. Vi har haft så kallade betaversioner ute på test sedan i somras och där har vi förfinat en rad funktioner. Nu går vi ut stort och låter alla pröva denna unika tjänst, där du om du vill kan få pushnotiser på nyheter ända ner på kvarters- och byanivå om du så vill.

Appen är gratis att ladda ner till din mobiltelefon. Sen kan du själv ställa in vilka nyheter du vill bli uppmärksammad på. Du kan exempelvis via en kartfunktion själv bestämma från vilket område du vill få nyheter från oss, och när det hänt nått nytt skickar vi dom till dig direkt.

Du kan också få nyheter om just ditt favoritlag skickad till dig, direkt när de bli kända.

Läs också: Senaste nyheterna direkt via mobil eller surfplatta – premiär för ST-appen

Det är de viktigaste funktionerna i denna faktiskt unika lokaltidningsapp som vi nu lanserar. Jag själv har provat den ett tag och är nästan lite förvånad hur effektiv den är, hur träffsäker nyhetsförmedlingen kan vara.

Samtidigt är det viktigt att minnas att detta bara är första steget. All utveckling är pågående och den app du och jag laddar ner i dag kommer säkert att kännas närapå stenålders om bara ett år eller så. Då har det tillkommit funktioner och du kan göra fler val, och därmed ännu mera skräddarsy dina nyheter från oss.

För lika omöjligt som det var att se miniräknarens utveckling på 1980-talet, så är det svårt för oss att se hur nyhetsförmedlingen kommer att ske i framtiden.

Den app vi nu lanserar är unik och början på nåt nytt. Den är också starten för den kommande utvecklingen och runt hörnet väntar nya funktioner som kommer att revolutionera nyhetsförmedlingen ännu mera.

Vad det är, det återstår att se.

För att utvecklingen kommer att gå allt snabbare, det är det enda vi kan vara säkra på.

Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!