Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nu lägger vi in en extra växel"Matfors Industriservice nyanställer

Matfors Industriservice har jobbat åt industrier över hela landet, men haft det trögare på hemmaplan. Men det ska det bli ändring på, har man tänkt.
Därför nyanställer vi nu, säger Sven-Olov Jernkrook, vd och ägare.

En som kan bidra till att företaget får jobb från massa- och pappersindustrin i närområdet är Peter Svensson, han har nämligen jobbat i 22 år på Ortviken. Nu är han sedan två veckor tillbaka arbetsledare och försäljare på Matfors Industriservice.

Företaget har elva fast anställda, men med den extra personal som tas in när det är mycket att göra så blir årsarbetskraften 18 personer.

Vi kommer att behöva anställa mer servicepersonal, men ska först se över närmare vad vi behöver, säger Peter Svensson och Sven-Olov Jernkrook.

De senaste åren har man haft en av sina två lokaler uthyrd, men efter årsskiftet så tar man tillbaka den och flyttar upp en del av verksamheten dit.

Matfors Industriservice jobbar mot pappers-, massa- och stålindustrin med montage, service och underhåll. Man har både egna produkter och är återförsäljare. Det handlar om allt från en limmaskin för massabalar och en oljerenare som kan rena alla maskinoljor under drift, till pumpar, transportband och drivremmar.

Lokalt har man tyckt att våra priser varit för höga. Men det kostar också att ligga på topp, att hela tiden ha välutbildad personal, menar Sven-Olov Jernkrook.

När lågkonjunkturen pressar många företag, så väljer han i stället att satsa.

Alla klagar över hur dåligt det är. Men det nu gäller det att lägga in en extra växel i stället, tycker Sven-Olov Jernkrook.