Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu lämnar Posten Ånge

Halv åtta på onrsdagsmorgonen kom dråpslaget för de anställda vid Postens paketterminal i Ånge. Senast i december 2014 ska terminalen vara borta.

Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå blir vinnare när Posten stänger i Ånge.

– Jag hoppades på tågalternativet och därför var inte beskedet väntat. Det säger Carina Wiegandt, fackklubbsordförande.

För en vecka sedan genomförde Ånge kommun en näringslivsvecka. Där Green Cargo och andra järnvägsföretag presenterade sina planer på att öka järnvägstransporterna till och från Ånge.

– Efter förra veckans information trodde jag och hoppades på att det skulle vara positivt för oss, säger Carina Wiegandt, med bister röst.

Men så blev inte fallet.

De omkring 70 anställda vid terminalen och de som jobbar för Poståkeriet och lokala åkerier som kör post till och från Ånge kommer att drabbas av nedläggningen.

– Jag skulle tro att det kommer att röra sig om 120-130 personer som kommer att drabbas direkt. Men inte bara de. Det här kommer att ge ringar på vattnet inom andra jobb. Butiker, skolor och många fler kommer att få känna av det här fortsätter Carina Wiegandt.

Medelåldern bland de anställda vid terminalen i Ånge är låg.

– Jag skulle tro att snittåldern ligger på mellan 25-26 år. Och vi har också par som jobbar här som dessutom har hus. För dem kommer det här att slå hårt.

Posten ska nu diskutera med facket och kommunen om hur framtiden för de anställda ska bli.

– Vi kommer definitivt inte att sitta med armarna i kors. För 20 år sedan var det meningen att terminalen skulle försvinna. Det stoppades. Men vad vi skall göra kan jag inte säga just nu. Jag är tom i huvudet efter beskedet, så några direkta idéer har jag inte, slutar Carina Wiegandt.