Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu lappar kommunen cyklar – söker efter nya vintercyklister

För sjätte året i rad söker nu Sundsvalls kommun efter personer som vill fortsätta cykla även när det ligger snö och is på gatorna.
– Vi vill visa Sundsvallsborna att det går alldeles utmärkt att cykla till och från jobbet även på vintern, säger Johanna Keil, projektledare för Vintercyklisten.

Totalt söker kommunen efter 70 nya vintercyklister. Målet med projektet är att inspirera människor att cykla året runt och visa att det går att cykla även på vintern. Kommunen har bland annat annonserat om kampanjen genom sätta lappar på cyklar runt om i staden.

– Vi gör den här kampanjen för att öka det hållbara resandet i Sundsvall och ge de som överväger vintercykling en knuff i rätt riktning. Samtidigt får vi på Gatuavdelningen också bättre koll på hur vinterdriften sköts, säger Johanna Keil i ett pressmeddelande.

Vintercyklisterna kommer få rapportera in till kommunen hur vinterdriften och snöröjningen fungerar på cykelvägarna. Under tiden för kampanjen ska deltagarna cykla till och från arbetet eller skolan minst tre dagar i veckan.

De som blir antagna får dubbdäck till cykeln och monteringshjälp, samt reflexväst, cykelhjälm, belysning och andra tillbehör som underlättar vintercyklingen. Deltagarna får sedan behålla utrustningen efter kampanjens slut.

Man måste vara minst 18 år gammal för att delta i projektet och deltagarna kommer väljas ut så det blir en spridning på olika bostadsområden, kön och åldrar.

Ansökningsperioden pågår till 14 oktober.

FLER NYHETER:

Polisen efter dödsolyckan på spåret i Granlo: "Det äldre paret stoppades av ett staket"

För Plus-kunder: 850 finklädda gäster och glada pristagare – bildextra från Sundsvall Business Awards

Kevin Walker i löddrig utmaning i Fångarna på fortet – se klippet här

För Plus-kunder: När längtan efter att må bra blir till ohälsa: "Fel när det tippar över till stress och press"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.