Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu njuter SDFF – men snart börjar resan mot framtiden

Avancemanget är säkrat och tulpanerna blommar än.
Men snart tar SDFF tag i framtiden – Elitettan 2016 hägrar och allvaret påbörjas.
– Nu njuter vi av det här, men snart är det hårt jobb som gäller, säger ordförande Mikael Torstensson.

Annons

SDFF vet vad som krävs, både kring det ekonomiska och ute på planen.

Resorna blir betydligt längre, motståndet blir mycket tuffare.

Dagarna efter avancemanget har Torstensson precis slutat darra.

– Just nu är det mer bara en lättnad, men de två sista veckorna känns det som att man har åldrats tio år. Makalöst att man kan bli så nervös, det var otroligt viktigt att vi gick upp. Vi ville gå upp så fort som möjlig, nu tog det två år, säger han.

Resorna i Elitettan gör att SDFF kommer att öka sin omsättning med omkring en halv miljon kronor. Åtminstone.

– Men i föreningen har vi tagit ett beslut att inte låta det sportsliga gå före ekonomin. Vi vill kunna sova gott om nätterna och får trolla med knäna och göra det så bra vi kan. Vi försöker hitta bra och smarta lösningar, säger Torstensson som med sitt SDFF fått massiva gratulationer från när och fjärran efter avancemanget i lördags.

Truppen måste breddas och spetsas, inte minst i och med att lagkaptenen Ida Brännström och skyttedrottningen Angelica Lindholm Forsell har aviserat att det är färdigspelat.

– Vi har tittat i närområdet, men det går inte bara att fylla ett lag med talanger. Sedan har vi scoutat lagen vi mött i division I också. Vi gör det här på något klokt sätt, vi vill sätta oss ned med klubbarna i distriktet och hitta bra samarbetsmöjligheter, vi vill ta taktpinnen och samtidigt vill vi vara kloka, ärliga och ödmjuka på alla sätt och vis. Vi måste hjälpas åt, säger Torstensson.

Bland tidigare spelare i SDFF som nämns som potentiella återvändare nämns målvakten Lina Ringshamre (Hammarby) och Kim Sundlöv (Djurgården).

– Det är klart att vi ska kolla med Lina och vi får se hur Kim gör nu när Djurgården gick upp i Allsvenskan, vi tittar också i Assi och i andra klubbar. Sedan kommer vi att kunna se Irma Nordmark som ett nyförvärv när hon kommer tillbaka från sin korsbandsskada. Och vi hoppas förstås att Ellen Löfqvist blir kvar här ett tag till, säger Torstensson.

Elitettan 2016 är en verklighet. Allsvenskan 2017 är fortfarande visionen.

Och den mentalt tio år äldre Mikael Torstensson njuter fortfarande.

LÄS MER: Avancemang och fest – men två av det stora profilerna slutar.

LÄS MER: "Grymt gott genomfört – nu krävs ännu hårdare jobb".

TV: Se SDFF:s firande och hör snacket efteråt.