Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu satsar vi på att lysa upp landsbygden

I adventstider lyser ljusen i kapp med vägbelysningen i flera byar runt om i kommunen. Men ljus på landsbygden är ingen självklarhet. 2012 förklarades den gamla belysningen på flera vägar på landsbygden som uttjänta. Det fanns då bara två val – satsa eller släcka ner.

Läs också: Utveckla landsbygden – satsa på bredband och billigare kollektivtrafik

Att vi ska ha möjligt att leva och bo i hela Sundsvall är något vi i majoriteten noga pekar ut i vårt landsbygdsprogram. För att möta morgondagens krav vill vi skapa goda förutsättningar för alla som väljer att satsa utanför tätorten. För dig som exempelvis vill bygga ny bostad, starta ett nytt företag, ta dig till arbetet eller har barn som ska gå till bussen behövs vägbelysning – både för trygghet och för trivsel. Vi i Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet vill att våra byar på landsbygden ska få lysa. Därför har den politiska majoriteten i Sundsvall valt att satsa på att lysa upp Sundsvalls landsbygd. Vi ersätter nu den uttjänta belysningen och den här gången sker det med ny, miljövänlig led-teknik.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Den politiska majoriteten kommer att fortsätta se över och komplettera belysningen på landsbygden i sin helhet eftersom belysningsfrågan är en prioriterad fråga för att hela Sundsvall ska leva och växa. Vi satsar sju miljoner kronor om året på att gamla stolpar och armaturer att bytas ut efter hand. Det är med glädje vi ser den nya vägbelysningen bland annat i Gimofors, Boda, Järkvissle, Dacke, Sillre, Liden och ner mot Krånge. Vi har en hel del kvar att göra, men det känns skönt att arbetet går framåt och att det blir ljust igen.

Läs också: Miljöpartiet: Landsbygdsprogrammet ska vara levande

Till våren fortsätter arbetet i Krånge, Västanå, Kårsta, Lagmansören, Säter, Strömås, Väster-Högsjö, Solum och Liden. Ljus för ljus tänder vi åter upp landsbygden.

Politik gör skillnad i människors vardag och ska förbättra, förenkla och underlätta våra förutsättningar till ett gott liv. Vi i majoriteten är stolta att möta landsbygdens behov och tydliga önskemål om ljus och service.

Anders Hedenius (S)

Ordförande i stadsbyggnadsnämnden

Hans Forsberg (C)

Ordförande i infrastruktur- och serviceutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel