Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska de stora granarna resas på torgen i Sundsvalls kommun

Nu är det dags för torggranarna att ställas ut i Sundsvalls kommun på alla dess torg, i enlighet med den återkommande traditionen. Nio stora julgranar ska fällas och pryda torgen.

Redan i morgon, tisdag, vecka 46, börjar Sundsvalls kommun att ställa ut julgranarna på Stora torget, Olof Palmes torg och utanför Hotell Knaust.

- Det har kommit in så många förfrågningar från privatpersoner om granfällningar att vi inte behövt annonsera efter julgranar, som vi gjort tidigare år, säger Sonny Andersson, vid gatuavdelningen på Sundsvalls kommun.

Granen som ska pryda Stora torget är 20 meter hög och fälls preliminärt efter lunch på tisdag. Den tas enligt uppgift från en villatomt i Stöde. Under onsdagen kommer den sedan att köras till Stenstan, där belysning kommer att fästas i granen och därefter är den redo att resas för åskådarna.

Nästa vecka, 47, ställs granar ut även i Matfors på Röhmans torg, i Kvissleby centrum, på Alnö torg samt Stöde järnvägsstation.