Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska det bli höstfint i Sundsvall – 4 000 blommor planteras ut

Än får sommarblommorna stå kvar lite till på Sundsvalls gator och torg. Men från och med mitten av denna vecka kommer omkring 4 000 höstblommar att planteras ut.

Höstblommorna kommer att sättas ut på vissa utvalda platser i Sundsvalls kommun.

Antalet blir färre än sommarblommorna men enligt ett pressmeddelande från kommunen är det många som intresserar sig för vilka blommor som planteras.

– Det är glädjande att det är många som intresserar sig för kommunens planteringar och växter. Vissa vill komma med förslag på blommor och många hör av sig för att de tycker att det är vackert vilket naturligtvis gör arbetet väldig troligt, uppger Annika Näsmo, landskapsingenjör, i pressmeddelandet.

Årets färgkombination går i lime, lila och vitt samt en annan kombination i blått, rosa, grått och vitt. Blommorna som planteras är olika varianter av prydnadskål, vit och lila ljung, rosa och lime veronica och blå karex.

För Plus-kunder: Nu planteras vårens blommor ut i Sundsvall: "Jag tror att det uppskattas att ha blommor runt om i stan"

FLER NYHETER:

Påverkad man med kniv togs av polis på Södermalm

För Plus-kunder: 77 företagare tar plats i parlament med landstingets politiker: "En unik möjlighet"

Stort valdeltagande i kyrkovalet – och här kan du följa sammanräkningen

För Plus-kunder: Husesyn i tvångsinlösta villorna i Petersvik: "Vi har kunder som rest femtio mil för att vara med"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.