Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska eleverna äntligen få sin skolmatsal

Drygt ett år av projektering är över.
Nu ska eleverna på Söråkers skola få sin nya matsal.
– Om allting går som det ska så är bygget i gång om en månad, säger Ronnie Söderlund.

För eleverna på Söråker skola har det varit en lång väntan men nu är det äntligen på gång. De ska få sin efterlängtade skolmatsal och startskottet för bygget med plats för cirka 400 elever går under hösten.

– Den kommer att byggas bakom Söråkers Folkets hus och i anslutning till skolan, säger Ronnie Söderlund, förvaltningschef på kultur- och teknikförvaltningen.

Projektering och planering har pågått i drygt ett år och ett tag fanns det andra planer för bygget av den nya matsalen. Det skulle ske genom ett samarbete med Söråkers Folkets hus.

– Vi hade två spår men vi valde det här spåret. Det andra byggde på att Söråkers Folkets hus skulle få bidrag från Boverket men det gick inte så det föll ganska tidigt, säger Ronnie Söderlund.

På skolan är man naturligtvis glad över att bygget av den nya matsalen äntligen blir av. Fredrik Hammarström, rektor på skolan, hoppas att bygget kommer ske enligt plan.

– Jag blir glad över vi äntligen kan börja använda skolan som det var tänkt från början när man ritade den med studiehallar. De har vi fått använda som matsal och har gjort att vi varit otroligt trångbodda, säger han.

Han hoppas också att de två nya klassrummen som diskuterats för eleverna i årskurs 6 fortfarande är aktuella. Som det är nu går sexorna på Ala skola men Fredrik Hammarström tycker det är viktigt att eleverna följs åt från årskurs 4 till 6.

– Jag hoppas att inte matsalen sätter några begränsningar i möjligheten att årskurs 6 också ska finnas på skolan, säger han.

När det gäller frågan om de två nya klassrummen så är det ingenting som ingår i matsalsprojektet.

– Det krävs en utredning och vi kommer titta på det inom en snar framtid. Men det kommer att finnas plats för sexorna i matsalen, säger Ronnie Söderlund.

Den nya matsalen beräknas stå klar till höstterminen 2016.