Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska fabriksområdet få ett namn

I september ska det sanerade industriområdet i Fagervik invigas.

Men redan nu kan den som vill vara med och ge ett namnförslag till rekreationsområdet.

Redan 1995 startade arbetet med att ställa i ordning det gamla industriområdet i Fagervik. Nu har ett område lika stort som 50 fotbollsplaner sanerats från miljögifter och planeringsarbetet inför invigningen i september pågår för fullt. Men än så länge har inte det nya rekreationsområdet i Fagervik något namn och därför har Timrå kommun utlyst en namntävling.

Från och med måndag den 11 juni kan den som vill vara med och ge ett namnförslag till området som när alla broar är klara kommer att erbjuda en nästan två kilometer lång strandpromenad. Saneringen av miljögifterna i det gamla industriområdet har kostat cirka 140 miljoner kronor och den största delen har finansierats med statliga medel.

Namnförslag kan man lämna på Timrå kommuns hemsida fram till den 12 augusti. Juryn består bland annat av Miljösanering Fagerviks styrgrupp samt politiker och chefstjänstemän vid kommunen. Det vinnande bidraget kommer att presenteras när området invigs den 1 september. Priset till den eller de som ger området sitt namn blir äran att ha fått namnge det nya rekreationsområdet i Timrå kommun.