Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska hela Sundsvall leva

Inom ett år ska Sundsvalls kommun ta fram ett nytt landsbygdsprogram.
Det tidigare blev en hyllvärmare som ingen brydde sig om eller kände till - inte ens politikerna.

"Hela Sverige ska leva"

Så har ropen skallat från politikerna - Sundsvall utgör inget undantag.

Det gamla landsbygdsprogrammet för Sundsvall som nu gått ut blev ett fiasko. Det hade formen av en ren önskelista och blev en hyllvärmare som ingen brydde sig om.

Men nu laddar politikerna i Sundsvall om. Inom ett år ska ett helt nytt program för landsbygden tas fram och politikerna i fullmäktige i Sundsvall lovar bot och bättring:

– Det ska bli mer spjutspets och mer verkstad den här gången förklarade Bodil Hansson (S) som på fullmäktigemötet i dag drog en liten anekdot om hur hennes dåvarande sambo fick rycka in för att fixa bredbandsförbindelsen i den lilla byn Brattås.

– Poängen med denna historia är att ska man få något gjort på landsbygden får man fixa det själv. Nya landsbygdsprogrammet råder förhoppningsvis bot på detta, menade Bodil Hansson.

I början av mars kommer en delegation politiker från Sundsvall att besöka Örnsköldsvik för att studera hur de har utformat sitt program för en levande landsbygd.

– De har kommit väldigt långt i sitt arbete och det ska bli intressant att ta del av deras erfarenheter, säger Hans Forsberg (C) som är en av dem som besöker Örnsköldsvik.

Han menar att förra landsbygdsprogrammet hade stora och uppenbara brister.

– Det hade formen av en ren önskelista, där stod bland annat att man skulle sätta upp mitträcken på E14 vid Nedansjö.

– En fråga som inge ens kommunen äger, det är ju upp till Trafikverket, menar Hans Forsberg.

Nu klubbades beslutet om ett nytt landsbygdsprogram i full enighet mellan partierna.

Återstår att se hur mycket politikerna lärt sig den här gången.

För ingen vill väl ha en ny hyllvärmare?