Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska Ortviksparken rustas upp – här är planen för området

Parksektionen vid stadsbyggnadskontoret har beviljats 2 650 000 kronor från Boverket för att rusta upp Ortviksparken, skriver Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande.
Upprustningen av området kommer att påbörjas redan nästa år.

I pressmeddelandet skriver man att arbetet liknar det arbete man har drivit med Nacksta park, med tidiga dialoginsatser för att skapa de bästa förutsättningarna för parken.

- Våra möten med boende, verksamma, elever med flera i Nacksta har gett oss fantastiskt mycket. Det har inneburit att vi kunnat skapa en plats som möter många av de önskemål som vi fått ta del av. Vi tar nu med oss dessa erfarenheter inför arbetet med Ortviksparken, säger Cecilia Andersson, stadsträdgårdsmästare, i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet skriver kommunen att Ortviksparken omfattar nästan fyra hektar. Planen är att det kommer att bli en ny entré till området och en inbjudande park med plats för möten och aktiviteter. Gångstråk och belysning förbättras längs vattnet och det skapas möjligheter att ta till vara på den fantastiska utsikten mot havet.

Insändare: Ortviksparkens majbrasa räcker inte – oförskämda individer tömmer sitt avfall året runt

Dialogarbetet visar på vilka önskemål som finns om hur parken ska användas. Det ska vara ett tryggt område med öppna ytor och med plats för en meningsfull fritid. Det ska finnas möjlighet att mötas över generationsgränser och kulturer.